en iyi turmeric için ürünler (3)

Zerdeçal Tozu

Zerdeçal Tozu

Zerdeçal, özellikle kurkuminin ana bileşenlerinin anti-inflamatuar ve antioksidan etkileri nedeniyle oldukça değerlidir. Ayrıca, beyin ve kardiyovasküler hastalık riskini önemli ölçüde azalttığı söylenmektedir. Zerdeçal tozu, yalnızca Asya yemeklerini ve baharat karışımlarını zenginleştirmekle kalmaz, aynı zamanda yemekleri renklendirmek için de mükemmeldir, örneğin köri gibi. Ayrıca, smoothieleri, granolaları ve çeşitli diğer içecekleri lezzetlendirmek için sıkça kullanılır. Ambalaj: 500g, 1kg ve dökme
Zencefil Tozu

Zencefil Tozu

Zencefil genellikle grip ve soğuk algınlığının etkilerini hafifletmek, ayrıca ağrı ve bulantıyı gidermek için kullanılır. Anti-inflamatuar özellikleri ve sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle oldukça değerlidir. Zencefil tozu, çay yapmak, yemekleri ve baharat karışımlarını - özellikle Asya mutfağına ait olanları - zenginleştirmek için mükemmeldir. Bir çaydanlık (750 ml) için bir tatlı kaşığı toz yeterlidir. 5 dakika demlemeye bırakın ve tadını çıkarın. Ambalaj: 250g, 500g, 1kg ve dökme
Tikka Masala

Tikka Masala

Tikka Masala, kişniş, kimyon, sarımsak, paprika, zencefil, acı biber ve nane içerir. Bu baharat genellikle tavuk tikka masala için kullanılır. Çoğu köri gibi, antibakteriyel özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır. Bu baharatlar, etlerin korunması gereken sıcak iklimlere sahip ülkelerin yemeklerinde bulunur. Bu nedenle, farklı baharatların kombinasyonu nedeniyle, Tikka Masala'nın tüketenler üzerinde faydalı bir etkisi olduğu düşünülmektedir. Tikka Masala isminin ilk kez Güney Asya'daki Mogol İmparatorluğu'nda geçtiği ve bulunduğu düşünülmektedir. Ardından, bu isim yüzyıllar boyunca kaybolmuştur. 20. yüzyılın ortalarında Avrupa'da çok popüler bir baharat haline gelmiştir. Bu dönemde birçok Hintli göçmen Birleşik Krallık'a gelmiş, restoranlar açmış ve birçok baharatla pişirilmiş tavuk anlamına gelen tavuk Tikka Masala sunmaya başlamıştır. Birkaç yıl daha Ambalaj: 250g, 500g ve dökme